vineri, 20 ianuarie 2012

..de la stinga la dreapta..

PD-ul este partidul rupt din FSN ,format la virf din copiii scoliti ai fostilor securisti si activisti stalinisti (Roman,Basescu ,Berceanu,Dijmarescu, etc).Mult mai pragmatici decit « batrinii comunisti »(Iliescu si ai lui) ei au inteles imediat, ca in 89 a cazut comunismul si se intra (in tarile foste comuniste) intr-un capitalism salbatic, iar in faza de acumulare pot folosi orice mijloace ; de aceea au fost considerati lupii tineri ai FSN. Si-au identificat imediat dusmanii in partidele istorice care, fara urma de pragmatism ,faceau trimitere la principii anterioare(cu 50 de ani !) : morala,credinta, patriotism. Pentru a-i invinge si-au impletit actiunile cu «batrinii comunisti» precum Iliescu&co, si au purces la infiltrari(R.Vasile,Dudu Georgescu,R.Opris etc) si decredibilizarea acestora in ochii unui popor format deja majoritar din «omul de tip nou» ,cu creier neted(indoctrinat, lipsit de capacitatea de comparatie,nationalist,incult).
Astfel ,desi nu erau inca partid, au gustat din « ciolan » in primul an al guvernarii Iliescu. Dupa excluderea lui P.Roman din zona lui Iliescu s-au organizat ca partid de orientare social -democrata,si au stat in opozitie 4 ani . In 1996 au intrat in Guvern ca aliati ai CDR ,care cistigase alegerile. In acest guvern au facut un joc de santaj (cu Basescu virf de lance) si de decredibilizare al PNT-CD(partidul majoritar al CDR), pentru a-si maximiza cei 11-13% obtinuti in alegeri. Au reusit din plin sa-si mai potoleasca foamea de bani si putere si au scos PNT-CD-ul de pe scena politica. Nu au reusit insa sa se autentifice la nivel european ca social-democrati si au inceput sa vireze brusc spre crestin democratii europeni,unde au reusit sa intre dupa disparitia PNT-ului.
La momentul oportun, Bsescu si-a inlaturat idolul(« Petrica esti cel mai bun ! »), a intrat in alianta cu PNL-ul (condus atunci de Stolojan)si folosindu-se de ei , cu noul «vehicul» « Dreptate si Adevar », dupa santajul+rocada cu Stolojan (urmata de absorbtia acestuia) ,cistiga puterea.
Din acel moment incepe razboiul cu PNL-ul codus de Tericeanu.Pentru ca nu reuseste sa-l pacaleasca si pe acesta, ii rupe o aripa(Stoica, Flutur,M.Musca,Flutur,etc).
Bazindu-se pe frauda electorala in strainatate(mica dar suficienta) si pe un popor format majoritar din oamenii de tip nou produsi de comunism,cistiga in 2009 pentru a doua oara alegerile.Din acest moment incepe intarirea unui regim autocrat,apoi dictatorial, cu guvern obedient(Boc no cojones !), cu aliante obtinute contra cost cu UDMR-ul,cu partidul traseistilor, UNPR-ul generalului Oprea, al minoritatilor. Cu majoritate confortabila in Parlament incepe
adevarata Politica Portocalie, bazata pe IPOCRIZIE,HOTIE ,TUPEU ,INCOMPETENTA ,CORUPTIE ,SANTAJ.



IPOCRIZIA- politica de stat


Romania nu mai este o tara democratica detip occidental,ea are o conducere asemanatoare cu cea din Rusia lui Putin si doar mimeaza (pt Europa si pt organismele financiare externe)un cadru democratic.Puterea se concentreaza in mina Presedintelui, Parlamentul si Guvernul fiind organe de punere in aplicare a vointei acestuia.
Declarativ ,intentiile puterii pentru reformare sunt bune, dar in realitate sunt mincinoase ,totul fiind aplicat (intentionat) pe dos:
-economii bugetare:in realitate ele nu se fac,din contra risipa si«scurgerile»
se accentueaza ;cheltuielile bugetare(salarii si achizitii) cresc acolo unde este interes(conducatori portocalii,ministere de forta SRI,STS,SPP) si se poate obtine spaga sau drena bani europeni.Contabiliceste,pe termen scurt, este bine ascuns totul (pentru raportari externe), dar investitii publice din bani europeni(parcuri in rural
,terenuri de fotbal si patinuare,bazine de inot in localitati depopulate) nu se aproba decit acolo unde sunt putin vizibile (pentru a se putea executa cit mai prost de firmele agreate,firme care dau parte din bani partidului).Este dificil sa faci canalizari,aductiuni de apa,drumuri mai bune la sate. « Bagam bani in mediu » achizitionind ATV-uri ,obiective foto, GPS-uri,etc. din cele mai scumpe,dar nu facem un sistem de colectare a gunoaielor la sate , gropi de gunoi ecologice, defrisarile si furturile de lemn distrug an de an mai mult, Basescu face reclama la proiectul de extragere a aurului Rosia Montana desi acesta dupa spusele tuturor specialistilor dezinteresati va transforma Apusenii intr-o zona toxica (lacuri de cianuri).

-invatamintul, in regres dupa Marga , este in cadere libera sub min. Funeriu, cercetator, om care nu cunoaste sistemul DE LOC ! Profesorii sunt umiliti public de catre putere, astfel incit le-a disparut complet autoritatea (dar si motivarea) necesara in fata elevilor.

-sanatatea primeste si ea lovitura dupa lovitura,ultima lege dorind sa schimbe singurul sistem functional,eficient si putin costisitor,cel de urgenta SMURD, organizat in decursul a 10 ani,cu pricepere,multa lupta si tenacitate de dr. Raed Arafat.Acest doctor, care este un tehnocrat ce nu are nici o legatura cu politicul, este desfiintat prin interventia telefonica presedintelui direct intr-o emisiune de maxima audienta. Urmarea ?...acesta isi da demisia a doua zi.
Scopul real al acestei legi ? Acela de a drena legal banii Casei Nationale de Sanatate catre firme private agreate ,care sa dea Partidului o parte din ei.

-sa mai dau exemple din toate domeniile ? ...as putea,dar m-as lungi prea mult...

Abia dupa acest mandat am inteles ca PSD-ul ,partidul « comunistilor cu fata umana »,Adrian Nastase ,prim ministrul corupt si arogant , erau mici copii in comparatie cu « Puterea Portocalie », care-l avea la timona pe Tr. Basescu,si care cistigase alegerile initiale sub deviza « Dreptate si Adevar ». La inceput nu-mi explicam de ce PDL-ul isi pune in guvern,ca ministrii oamenii cei mai slabi profesional din partid. Explicatia era simpla : Basescu nu admite in jurul lui oameni priceputi si cu personalitate(exceptind Serviciile Secrete),el trebuie sa fie GURU. El a aplicat cu succes toate cele 10 Strategii ale Diversiunii ale lui Avram Noam Chomsky,aducind Romania pe ultimul/penultimul loc al tarilor europene aproape la tot : economic si ca mediu de afaceri,
invatamint, sanatate, nivel de trai.
Motivul ?- dorinta de putere si de imbogatire fara limite a lui si a « catelusilor » lui.
Vehiculul ?- manipularea cu tupeu maxim in care invoca frecvent CRIZA si REFORMA
Efecte ? –vinderea si distrugerea fizica a tarii, continuarea «perfectionarii» OMULUI DE TIP NOU ( fara morala , fara coloana vertebrala, docil si timp)

Marea pricepere a Basitorului este de a pacali pe toata lumea (doar ca nu-i iese sa-i pacaleasca pe TOTI , MEREU ) ; ieri a « muscat » si o diplomata americana care credea (alaturind Romania de Grecia ) ca protestele s-ar datora masurilor de austeritate impuse de criza. Este si normal sa creada asta, cind pentru ei este de neconceput ca o natie sa fie furata in asemenea hal,atita timp , si sa nu zica PISS .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
inginer in telecomunicatii,iubesc natura si aventura,...si oamenii destepti